Όλο και περισσότερες θέσεις μένουν κενές καθώς το κόστος είναι δυσβάστακτο για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Μάνος Χαραλαμπάκης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2009 07:00 |
«Τον περασμένο μήνα έφυγαν 12 πελάτες που είχαν μόνιμες θέσεις» λέει ο κ. Χρ. Ξένος
«Τους τελευταίους 4 μήνες έχουμε έως και 15 θέσεις στάθμευσης κενές. Ο κόσμος δυσκολεύεται να πληρώσει λόγω και της κρίσης».

O κ. Ιωάννης Ξένος που διατηρεί σταθμό αυτοκινήτων χωρητικότητας 65 Ι.Χ. για μόνιμη στάθμευση με τον μήνα στην Κυψέλη στην οδό Αγ. Μελετίου 41, περιμένει πως ορισμένοι από τους πελάτες του θα αφήσουν τις θέσεις που ενοικιάζουν. «Αρκετοί λένε ότι αναγκάζονται να αφήσουν τη μηνιαία θέση στο πάρκινγκ διότι δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά», λέει χαρακτηριστικά.Όπως προσθέτει o γιος του Χρήστος που επίσης εργάζεται στον σταθμό, «ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο μήνα έφυγαν 12 πελάτες που είχαν μόνιμες θέσεις». Το πάρκινγκ του κ. Ξένου βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Δηλαδή εκεί όπου ο Δήμος Αθηναίων σχεδίαζε την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και έκοψε δέντρα προκαλώντας διαμαρτυρίες και ξεσηκωμό των κατοίκων. Κενές είναι και άλλες 30 θέσεις στάθμευσης από τις 120 που διαθέτει το πάρκινγκ στην οδό Πατησίων 181, ακριβώς απέναντι από το πάρκο Κύπρου. Αιτία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, είναι η εγκληματικότητα αλλά και η οικονομική κρίση. Επιχειρήσεις αλλά και κάτοικοι με κάποια οικονομική άνεση φεύγουν από την περιοχή λένε, ενώ όσοι έρχονται έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.Στη μεγάλη… φυγή από τα πάρκινγκ της ευρύτερης περιοχής της Κυψέλης συμμετέχουν και δεκάδες άλλοι οδηγοί, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν 100-150 ευρώ τον μήνα για στάθμευση.

Για παράδειγμα, το πάρκινγκ της οδού Θήρας 20 έχει 6-7 άδειες θέσεις σε σύνολο 90 για τη μόνιμη στάθμευση. Όπως λένε οι υπεύθυνοι, «αυτό οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες. Κάποιοι προτιμούν να κάνουν γύρους ή παρκάρουν όπου βρουν, ακόμα και σε γωνίες»…

 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή: TANEAGR