ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΩΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Από τη Δήμητρα Συμεωνίδου

Σε εφαρμογή τίθεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης από την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 στο κέντρο της Κομοτηνής και ήδη ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε στην αλλαγή των πινακίδων που ορίζουν την αύξηση του χρόνου στάθμευσης, από μισή σε μία ώρα. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε σε αίτημα επαγγελματιών και πολιτών και έκανε αυτήν την αλλαγή, στοχεύοντας στην τόνωση της κίνησης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με την δημιουργία θέσεων στάθμευσης όπου τα οχήματα θα εναλλάσσονται πλέον ανά μία ώρα.

Η διάρκεια της στάθμευσης για όσους κάνουν χρήση της κάρτας θα είναι από την 7η Ιανουαρίου μία ώρα, αντί για μισή που ίσχυε μέχρι σήμερα, και δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση και δεύτερης συνεχόμενης κάρτας. Η νέα κάρτα στάθμευσης θα ισχύει στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης και συγκεκριμένα στους δρόμους Ορφέως, Δημοκρίτου και Ν. Ζωίδη, κατά μήκος δηλαδή των ποδηλατοδρόμων, στο κέντρο της πόλης. Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή η στάθμευση των οχημάτων στους παραπάνω δρόμους θα είναι ελεύθερη.

Από τις 7 Ιανουαρίου αναπροσαρμόζεται και το αντίτιμο της κάρτας. Αυτή θα κοστίζει 0,50 ευρώ, από 0,30 ευρώ που ήταν για τις κάρτες της μισής ώρας. Το πρόστιμο για τους παραβάτες παραμένει αμετάβλητο και θα ανέρχεται σε 20 ευρώ, ενώ θα περιορίζεται σε 10 ευρώ αν πληρωθεί εντός 10 ημερών.  Για όσους κατέχουν παλιές κάρτες στάθμευσης μπορούν να τις αλλάξουν με νέες στο δημαρχείο Κομοτηνής, πληρώνοντας την διαφορά των 20 λεπτών. Η αγορά της καινούργιας κάρτας θα μπορεί να γίνεται από το δημαρχείο Κομοτηνής, τα περίπτερα, τα καταστήματα ψιλικών και τα μίνι μάρκετ.

Για όσες μέρες απομένουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, η στάθμευση είναι ελεύθερη στους δρόμους Ορφέως, Δημοκρίτου και Ν. Ζωίδη, κατά μήκος δηλαδή των ποδηλατοδρόμων. Το διάστημα αυτό απαιτείται για την αλλαγή στο μέτρο και την τοποθέτηση των νέων πινακίδων κατά μήκος των δρόμων που εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση. Ήδη οι πινακίδες έκαναν την εμφάνισή τους στην οδό Ορφέως και αλλού.

Παρακαλούμε για περισσότερα άρθρα και ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του XRONOS.GR.